Home

Grote dieren

De grotere dieren, zoals paarden en ook nutsdieren, zijn bij ons in de beste handen: u kunt rekenen op de inzet en de kunde van meerdere gespecialiseerde dierenartsen. Het is vaak makkelijker voor u en uw dier als wij op huisbezoek komen, een telefoontje volstaat om een afspraak te maken. Voor noodgevallen staan we de klok rond voor u klaar - ook in het weekend!


Paarden en paardensport

Onze praktijk is onder meer gespecialiseerd in paarden en paardensport. Daarvoor hebben we een onderzoeksruimte voor paarden, een steriele operatieruimte met een grote operatietafel en een recoverybox. Daarnaast staan nog 20 hospitalisatieboxen ter beschikking van de viervoeters.
U kunt dus op ons rekenen, bijvoorbeeld voor:IMG-20240426-WA0002.jpg
 • gynaecologische begeleiding (bevruchten, bevallen)
 • neonatale begeleiding (opvang van een ziek veulen)
 • infectieonderzoek en bloedonderzoek
 • veterinair onderzoek bij aankoop of verkoop

Innovatieve technieken

Met onze moderne apparatuur zijn accurate diagnoses mogelijk zonder dat een invasieve ingreep nodig is. Ook voor behandelingen gebruiken we geavanceerde technieken die zo weinig mogelijk hinder geven voor het dier. Een traditionele operatie kunnen we bijvoorbeeld vaak vermijden door met een camera een kijkoperatie uit te voeren. Doordat de wonde beperkt blijft, is een sneller genezingsproces is verzekerd. Het infectiegevaar is kleiner en belastende medicatie (zoals antibiotica) is meestal overbodig.

We bieden onder meer aan:
 • Endoscopie
  Bij inwendige problemen (bijvoorbeeld luchtwegen of darm en maag), kunnen we met een camera nagaan wat de oorzaak is. Eventueel nemen we een staaltje van het weefsel voor verder onderzoek in het labo.
 • Laparoscopie
  Een kijkoperatie met minimale hinder voor het dier zodat een korte herstelperiode verzekerd is; de wonde is immers veel kleiner dan bij een klassieke operatie.
 • Echografie
  Vaak ingezet om zwangerschappen op te volgen, maar door middel van een echo kunnen we ook problemen aan organen, spieren en ligamenten opsporen.
 • Radiografie
  Een radiologisch onderzoek is ideaal om het skelet en de gewrichten te onderzoeken.
 • Monitoring
  Tijdens een operatie worden de monitor parameters zoals de hartslag en de ademhaling opgevolgd. Een alarm brengt de arts op de hoogte zodat meteen ingegrepen kan worden bij afwijkingen.

Operatiekwartier

Voor grote dieren hebben we een groot operatiekwartier met een grote operatietafel. Ook een lift is voorzien met aangrenzend een "zachte" ruimte (de recoverybox) waar uw dier uit narcose kan ontwaken zonder zich te bezeren: bodem en muren zijn immers bekleed met zacht rubber.

Enkele foto's

Een eerste indruk van onze kliniek voor paarden en grote dieren, vindt u hieronder.
GROTE DIEREN - Foto 1GROTE DIEREN - Foto 2GROTE DIEREN - Foto 3GROTE DIEREN - Foto 4
GROTE DIEREN - Foto 5GROTE DIEREN - Foto 6GROTE DIEREN - Foto 7GROTE DIEREN - Foto 8GROTE DIEREN - Foto 9
GROTE DIEREN - Foto 10
Klik op de foto voor een grote weergave
Beweeg de muis over de vergrote foto voor de volgende foto of de vorige foto
Stuur ons een e-mail
Home