Home

Kleine dieren

EchografieVoor kleine huisdieren zoals kat, hond, konijn, e.d. is onze praktijk bijzonder goed uitgerust. We beschikken over twee consultatieruimtes, twee operatiekwartiers, een hospitalisatieruimte voor honden en een hospitalisatieruimte voor katten, de echo- en radiologieruimte, de medicatieruimte en het labo, een sterilisatieruimte waar ook de autoclaaf en de sterilisator staan om het operatiemateriaal te steriliseren.

Continue bijscholing

MonitorNieuwe technieken en apparatuur vinden snel ingang bij De Wal, het is immers onze visie om uw dier met zo weinig mogelijk impact te onderzoeken en te behandelen. In plaats van een zware klassieke operatie, volstaat bijvoorbeeld vaak een kijkoperatie. De wonde is veel kleiner, uw dier geneest sneller en er is minder of zelfs geen medicatie nodig.

Zulke geavanceerde technieken kunnen we aanbieden doordat we in groep werken. Enerzijds veroorzaakt de bijscholing geen problemen voor de dienstverlening, een andere collega kan immers inspringen. Anderzijds zorgt het schaalvoordeel ervoor dat we kunnen investeren in apparatuur die anders niet zou renderen. We zijn dus fier om uw trouwe lieveling de beste zorgen en know-how te kunnen aanbieden met een uitrusting die zelfs in de humane geneeskunde niet zou misstaan.

Diagnose en behandeling

Voor een accurate diagnose en een behandeling met zo min mogelijk hinder voor uw dier, zijn we onder meer gespecialiseerd in onderstaande technieken:
 • Artroscopie
  Operatie van gewrichten (schouder, knie, heup, hiel e.d.) middels een kijkoperatie via een sneetje, er worden dus geen grote operatiewonden gemaakt zoals bij een klassieke operatie zonder camera.
 • Laparoscopie
  In de buik (lever, darm, nieren, blaas, ...) kunnen we zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen met een camera opereren zonder grote wonden te veroorzaken, wat het herstel ten goede komt.
 • Echografie
  Een echo is het gekend instrument om een zwangerschap op te volgen, maar ook problemen aan organen en spieren kunnen we zo opsporen.
 • Radiografie
  Niet enkel om skelet, gewrichten en longen te onderzoeken, ook opgegeten vreemde voorwerpen brengen we hiermee genadeloos aan het licht.
 • Monitoring
  Een extra geruststelling: tijdens een operatie zorgt de monitor voor controle van hartslag, ademhaling, zuurstofspanning in het bloed, EKG en dergelijke meer. Er gaat een alarm af wanneer een parameter plots veranderd.
 • Anesthesie
  De operatie gebeuren voornamelijk onder algemene gasanesthesie met of zonder drukventilatie. Dit is de veiligste manier en reduceert zo aanzienlijk de risico's verbonden aan een anesthesie van uw huisdier.

Patiënten


We hebben een gespecialiseerde dierenarts voor onder meer: honden, katten, konijnen en cavia's. Met deze dieren kunt u steeds tijdens de spreekuren binnenlopen.

Voor de minder courante patiënten zoals vissen, eenden, kippen, reptielen, knaagdieren (hamster, muis en rat), maakt u een afspraak zodat de juiste arts aanwezig is. Ook voor moeilijke dieren (agressie, angst e.d.) maakt u best een afspraak.

Daarnaast zijn we ook gespecialiseerd in grote dieren zoals paarden en nutsdieren zoals koeien en geiten.


Enkele impressies

Hieronder een aantal foto's uit de dagdagelijkse werking in ons dierenziekenhuis.
Stuur ons een e-mail
Home