Home

Kleine dieren

20240424_092201.jpg
Voor kleine huisdieren zoals kat, hond, konijn, e.d. is
 onze praktijk bijzonder goed uitgerust. We beschikken over twee consultatieruimtes, twee operatiekwartiers, een hospitalisatieruimte voor honden en een hospitalisatieruimte voor katten, de echo- en radiologieruimte, de medicatieruimte en het labo, een sterilisatieruimte waar ook de autoclaaf en de sterilisator staan om het operatiemateriaal te steriliseren.Continue bijscholing

MonitorNieuwe technieken en apparatuur vinden snel ingang bij De Wal, het is immers onze visie om uw dier met zo weinig mogelijk impact te onderzoeken en te behandelen. In plaats van een zware klassieke operatie, volstaat bijvoorbeeld vaak een kijkoperatie. De wonde is veel kleiner, uw dier geneest sneller en er is minder of zelfs geen medicatie nodig.

Zulke geavanceerde technieken kunnen we aanbieden doordat we in groep werken. Enerzijds veroorzaakt de bijscholing geen problemen voor de dienstverlening, een andere collega kan immers inspringen. Anderzijds zorgt het schaalvoordeel ervoor dat we kunnen investeren in apparatuur die anders niet zou renderen. We zijn dus fier om uw trouwe lieveling de beste zorgen en know-how te kunnen aanbieden met een uitrusting die zelfs in de humane geneeskunde niet zou misstaan.

Diagnose en behandeling

Voor een accurate diagnose en een behandeling met zo min mogelijk hinder voor uw dier, zijn we onder meer gespecialiseerd in onderstaande technieken:
 • Echografie
  Een echo is het gekend instrument om een zwangerschap op te volgen, maar ook problemen aan organen en spieren kunnen we zo opsporen.
 • Radiografie
  Niet enkel om skelet, gewrichten en longen te onderzoeken, ook opgegeten vreemde voorwerpen brengen we hiermee genadeloos aan het licht.
 • Monitoring
  Een extra geruststelling: tijdens een operatie zorgt de monitor voor controle van hartslag, ademhaling, zuurstofspanning in het bloed, EKG en dergelijke meer. Er gaat een alarm af wanneer een parameter plots verandert.
 • Anesthesie
  De operaties gebeuren voornamelijk onder algemene gasanesthesie. Bij iedere operatie is er dan ook een anesthesist aanwezig die de patiënt en zijn parameters nauwlettend in de gaten houdt.

Patiënten


We hebben een gespecialiseerde dierenartsen voor onder meer: honden, katten, konijnen en cavia's. Wij werken steeds op afspraak om te zorgen dat de juiste dierenarts steeds voor u aanwezig is.


Daarnaast zijn we ook gespecialiseerd in grote dieren zoals paarden en nutsdieren zoals koeien, geiten en schapen.


Enkele impressies

Hieronder een aantal foto's uit de dagdagelijkse werking in ons dierenziekenhuis.
KLEINE DIEREN - Foto 1KLEINE DIEREN - Foto 2KLEINE DIEREN - Foto 3KLEINE DIEREN - Foto 4KLEINE DIEREN - Foto 5KLEINE DIEREN - Foto 6KLEINE DIEREN - Foto 7
Klik op de foto voor een grote weergave
Beweeg de muis over de vergrote foto voor de volgende foto of de vorige foto
Stuur ons een e-mail
Home