Home

Rondleiding praktijk

We willen onze patiënten graag op de best mogelijke manier helpen, daarom investeren we continu in opleidingen en nieuw materiaal. Zo kunnen we geavanceerde technieken aanbieden die het welzijn van uw dier ten goede komen, bijvoorbeeld omdat de diagnose accurater is, we preciezer kunnen opereren en/of het herstel bespoedigd wordt. Die visie uit zich in elk detail in onze praktijk. We laten u graag een kijkje nemen, we zijn immers niet weinig fier op onze goed uitgeruste praktijk!

Ligging

U vindt DAP De Wal in de Walstraat 28 in Overpelt. De dierenartsenpraktijk is genoemd naar een oude verdedigingswal vlakbij. Een paar honderd jaar geleden kon de bevolking zich terugtrekken achter de watergordel met omwalling, bijvoorbeeld wanneer een passerende roversbende voor gevaar zorgde.

De Wal Overpelt

Ruime parking

De ingang bevindt zich rechts aan het gebouw, een ruime parking is voorzien voor de praktijk, ook een paardentrailer kan gemakkelijk parkeren op het plein voor de deur.

De Wal Overpelt


Paarden

We zijn onder meer gespecialiseerd in paarden, op het plein voor de praktijk zijn er daarom twee longeercirkels (een verharde en een onverharde) voorzien, waar we een paard kunnen onderzoeken op mankheid of onregelmatigheden.

De Wal paard


Balie

Aan de balie zal Rita of Nicole u graag te woord staan, hier wordt ook het dossier van uw dier bijgehouden zodat de artsen steeds de medische voorgeschiedenis kunnen nagaan.

20240426_133701.jpg


Wachtzaal

In de wachtzaal kunnen de patiënten alvast plaats nemen, samen met hun baasje. U kunt op afspraak naar de praktijk komen, een huisbezoek inplannen is eveneens mogelijk. Wanneer u geen vervoer hebt of het dier gewoon te ziek is om te verplaatsen, is een huisbezoek aangewezen.

Wachtzaal


Consultatieruimte

We beschikken over twee consultatieruimtes voor kleine dieren, zodat we de patiënt steeds kunnen onderzoeken, ook als het een keertje wat drukker is.

consultatieruimte

Operatieruimte

We beschikken over 2 operatieruimtes. één ruimte is voor de steriele operaties, zoals sterilisaties, castraties, keizersnedes, maagtorsies, ..., de andere ruimte is voor niet steriele operaties, zoals wondhechtingen, detartraties, .... Beide ruimtes zijn uitgerust met moderne apparatuur zoals de gasanesthesietoestellen, detartratietoestel, elektrische kantelbare operatietafels en de monitor. De monitor is het beeldscherm aan het hoofd van de operatietafel. Net zoals in een humaan ziekenhuis, bewaakt de monitor de patiënt tijdens de operatie. Afwijkingen in hartslag of ademhaling worden meteen akoestisch gesignaleerd aan de artsen, zodat deze onmiddellijk kunnen ingrijpen.

20240320_105152.jpg


Echografie en radiologie

Het is niet altijd meteen duidelijk waardoor uw dier ziek is. Mensen kunnen vertellen waar het pijn doet, maar bij dieren zijn we aangewezen op onze ervaring om in te schatten wat het probleem is.
Gelukkig kunnen we met een echo of een radiologisch onderzoek uitsluitsel krijgen over de oorzaak.

20240424_092146.jpg


Grote dieren

Aangezien we gespecialiseerd zijn in kleine én grote dieren, beschikken we over een 20-tal boxen voor paarden. Zo kunnen we bijvoorbeeld een zwangerschap begeleiden of een moederloos veulen opvangen.

IMG-20240425-WA0035.jpg


Echografie paard

Ook paarden kunnen we met een geavanceerde echo onderzoeken. De echo is gekend om een zwangerschap op te volgen, maar het toestel is ook geschikt om problemen aan organen of spieren op te sporen. Om de echografie uit te voeren beschikt de praktijk meerdere toestellen zodat we telkens het perfecte beeld kunnen nemen, niet enkel op de praktijk zelf, maar ook bij u thuis of op de stal.

20240426_084811.jpg


Radiologie grote dieren

Net zoals bij onze kleine vrienden, is ook voor de grote dieren radiologisch onderzoek aangewezen om bijvoorbeeld de gewrichten te onderzoeken. Dankzij ons draagbaar radiologie toestel is het mogelijk om ook aan huis uw paard radiologisch te screenen. 

20240426_084331.jpg


Operatiekwartier paard

De operatieruimte voor een paard is natuurlijk een stuk groter dan die voor de kleine dieren. Een grote operatietafel is voorzien, evenals geavanceerde apparatuur voor kijkoperaties (laparascopie, artroscopie) en inwendig onderzoek met camera (endoscopie).

operatiekwartier paard

Stuur ons een e-mail
Home